Lions Nieuws

Lions sponsort Joris kerstboom

Lions sponsort Joris kerstboom

Voor het derde jaar sponsort de Lions Club Leerdam de kerstboom aan de Vlietskant. Mensen kunnen een persoonlijk bericht in de boom hangen en op 21 december zal televisiepresentator Joris Linssen langskomen. 
Foto: Stijn Ghijsen

BolderBand in actie met hulp van Lions

BolderBand in actie met hulp van LCL
Zaterdag 13 mei hield De BolderBand een optreden tijdens de familiedag van de Lingebolder. De BolderBand is 1,5 jaar geleden opgericht door Marian Verdonk en heeft ongeveer 20 leden. De meeste leden zijn bewoners van de Lingebolder, maar ook een aantal niet-bewoners dragen hun steentje bij. De Lions van Leerdam hebben onder andere met de opbrengst van de Haringparty en GCCR Rally 2016 een groot aantal instrumenten aangeschaft voor de BolderBand. Het resultaat was zaterdag dus te horen en het optreden werd beloond met een daverend applaus.

Tuinmeubilair voor Lingesteyn

Overdracht tuinmeubilair Lingesteyn

Vandaag heeft Lingesteyn het tuinmeubilair op het buitenterras feestelijk in gebruik genomen. Dit is een geschenk van Lions Club Leerdam uit de opbrengst van de jaarlijkse Haringparty. Verpleeghuis Lingesteyn te Leerdam biedt onderdak aan ongeveer 140 mensen voor wie zelfstandig wonen niet meer tot de mogelijkheden behoort. In nauwe samenspraak met Stichting Vrienden van Lingesteyn beijvert Lions Club Leerdam zich om projecten te realiseren waarvoor geen financiële ondersteuning wordt geboden door de zorgaanbieder, de zorgverzekeraars of de overheid. Naast het meubilair voor het buitenterras zijn ook luxe stapelstoelen geschonken voor één van de activiteitenzalen. Deze voorzieningen worden gebruikt door de psychogeriatrische patiënten van Lingesteyn. Zonder deze voorzieningen zouden de patiënten genoodzaakt zijn om goeddeels binnen te moeten verblijven.

Lingebolder Snoezelruimte geopend

Lions openen Lingebolder snoezelruimte

Medewerkers en clienten van Lingebolder Leerdam openen feestelijk de nieuwe snoezelruimte.

Koelwagen voedselbank

Koelwagen voedselbank

Sinds kort kan de Voedselbank Leerdam haar versproducten veilig transporteren dankzij de aanschaf van een tweedehands koel- en vrieswagen. Daarmee is de voedselveiligheid gegarandeerd en kan de Voedselbank ook terecht bij retailers die hun vers- en diepvriesproducten alleen kunnen weggegeven aan Voedselbanken die voldoen aan deze criteria. Lions Club Leerdam heeft hieraan ook een bijdrage geleverd.

Hier de link naar het artikel in Het Kontakt:
http://www.hetkontakt.nl/regio/leerdam/36645/voedselbank-leerdam-neemt-k...

Lingebolder 15 jarig bestaan

Nationale burendag en 15 jaar Lingebolder

Trots dat we vandaag mogen helpen bij de nationale burendag en het 15 jarig bestaan van de asvz lingebolder met echte Hollandse spelletjes. Iedereen is welkom, er is Hollandse muziek, Hollandse poffertjes en er staan springkussens. Eén groot feest.

Opbrengst Haringparty naar Lingebolder

Wij zijn trots op de opkomst bij de haringparty in het Nationaal Glasmuseum afgelopen vrijdag 19 juni 2015. Wij bedanken iedereen voor zijn of haar komst en tot volgend jaar!

Lingesteyn krijgt TV systeem

Lingesteyn intern TV systeem

De Stichting Vrienden van Lingesteyn heeft vorige week het nieuwe interne TV systeem overgedragen aan de directie van Verpleeghuis Lingesteyn. Lionsclub Leerdam heeft ook een financiële bijdrage geleverd.

Hier een link naar het artikel in Het Kontakt:
http://www.hetkontakt.nl/regio/leerdam/40649/lingesteyn-krijgt-intern-tv-systeem