GCCR - Glasstad Classic Car Rally

GCCR - Glasstad Classic Car Rally. Op de 3e zaterdag van september wordt ieder jaar de Glasstad Classic Car Rally verreden. In 2019 zal de rally dus plaatsvinden op 21 september en dat zal dan de 16e editie zijn. De organisatie is in handen van Lions Club Leerdam en de opbrengsten zullen ten goede komen aan de goede doelen die door de Lions zijn uitgekozen.

Deelname en voorwaarden:
De rally staat open voor equipes met auto´s ouder dan 25 jaar en voor  jongere sportcoupés en cabriolets. Er zal op toegezien worden dat uw wagen APK gekeurd is en voldoet aan de wettelijke bepalingen en niet te veel uitlaatgeluid produceert. Een FIVA Identity Card is niet nodig. Natuurlijk dient de wagen een geldige verzekering te hebben. Er zal geen technische keuring gehouden worden.
De organisatie is zich er terdege van bewust dat de meeste auto's welke aan bovenstaande criteria voldoen een hogere milieubelasting geven in vergelijking met moderne auto's. Daarom doen wij ieder jaar een donatie aan Stichting Oud voor Behoud, ter compensatie. Zie 
www.oudvoorbehoud.nl voor meer informatie.

Klasse:
Er wordt gestart in één klasse, een klasse met enige uitdaging, maar zonder al te moeilijke kaartleesopdrachten. De rit biedt ook voldoende uitdaging voor de ervaren rallyrijders, ook zij zullen zich niet vervelen tijdens de Glasstad Classic Car Rally. Kortom een leuke rally voor iedereen met diverse kaartleessystemen, zoals Bol – Pijl systeem, punten / pijlen kortste route en ingetekende lijn met barricades.
 
Start en finish:
Deelnemers verzamelen zich in restaurant “Het Oude Posthuys”  welke recht tegenover het plein ligt waar gestart wordt, het Dr.Reilinghplein bij het stadskantoor, op dit plein kan er worden geparkeerd en zal de startboog staan. Ontvangst vanaf 10.00 uur en de start vindt plaats om exact 12.01 uur, waarna de laagste startnummers als eerste van start zullen gaan. Hoe eerder u zich inschrijft hoe eerder u dus van de rit kunt genieten!

Visscher (Hoofdsponsor)

Bert Story (Hoofdsponsor)

GCCR en het milieu

GCCR - oud voor behoud